Střední koláč MÁK | POVIDLA
Kód: 75Detailní popis produktu
Střední kynutý koláč vyrábíme ručně (každý koláč projde rukama více než 10 šikovných cukrářek) a plníme mákem a kvalitními povidly. Jelikož povidla jsou přirozeně vlhká, vlhkost prostoupí i kynuté těsto, což není vůbec špatná věc. Právě naopak. Vlhkost dodává těstu velmi specifickou vláčnost, která jednak prodlužuje životnost koláče, ale hlavně zdokonaluje jeho chuť.
Všechny střední koláče povidla obsahují, takže o unikátní vláčnost nepřijdete v žádné variantě. Samozřejmě čím sušší je druhá složka náplně, tím méně vlhkosti se do těsta dostane. Mezi naše Bestsellery patří zejména kombinace Tvaroh-Povidla a potom také Ořech-Povidla. Třetí a poslední variantou, kterou najdete v naší nabídce, je spojení povidel a máku, tedy Mák-Povidla.
O surovinách
Všechny Tomšejovic koláče vyrábíme z nejlepších surovin s výrazným podílem surovin lokálních, u kterých dokážeme kontrolovat kvalitu a zároveň tím zkracujeme dodavatelský řetězec a jeho ekologickou stopu. Na naší planetě nám záleží, stejně jako na úspěchu českých pěstitelů a výrobců, proto volíme lokální cestu.
Více o surovinách a našemu přístup k nim si přečtete na této stránce.
Informace o složení:
- Složení výrobku: Mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, vanilkový cukr, mléko, máslo, vejce, slunečnicový olej, citron, mák, povidla.
- Hmotnost: 40 gramů
- Průměr: 9 cm
- Alergeny: 1,3,7,8
- Trvanlivost: 48 hodin (čerstvý produkt k okamžité spotřebě).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná cukrárna v Rohatci, která v režimu "pečeme pro veřejnost" funguje od roku 1993. Tomšejovic koláče zná celé Hodonínsko a Břeclavsko, mezi stálé zákazníky však patří např. i Pavel Nedvěd nebo známí pražští herci.